Ota yhteyttä

Kaihi

Kaihi eli harmaakaihi tarkoittaa silmän linssin eli mykiön samentumista. Tämä on ikään liittyvä ilmiö, ja sen yleisyys johtuu siitä, että ihmisten elinikä on pidentynyt. Kun mykiö samentuu, se päästää vähemmän valoa lävitseen ja sumentaa näköä.

Kaihin oireita voi olla lisääntynyt valon tarve, värien muuttuminen, häikäisy, sopivan silmälasivahvuuden muuttuminen ja näön epätarkkuus. Kaihi kehittyy tavallisimmin hitaasti, jolloin muutoksia ei välttämättä huomaa kovin hyvin. Toisaalta jo alkavakin kaihi voi häiritä näkemistä tuntuvasti.

Kaihi kehittyy iän myötä lähes kaikille, mutta yksilölliset erot ovat suuria. Kaihin kehittymistä ei voi millään estää tai hidastaa. Ainoa hoitokeino kaihiin on leikkaus. Kaihileikkaus on toimenpide, jossa oma samentunut linssi vaihdetaan kirkkaaseen uuteen muovilinssiin. Samentunut linssi poistetaan ultraäänilaitteella, ja muovilinssi sijoitetaan silmän sisään samaan paikkaan missä alkuperäinen linssi oli. Leikkaus tehdään pintapuudutuksessa, eli silmä puudutetaan silmätipoilla. Leikkaus kestää tavallisimmin 10-15 minuuttia, ja leikkauksen jälkeen pääsee pian lähtemään kotiin. Näkö on useimmiten kirkas jo leikkausta seuraavana päivänä. Leikkauksen jälkeen on mahdollista nähdä tarkasti jopa ilman laseja kauas, lähelle tai sekä että, riippuen silmän ominaisuuksista ja silmään laitettavan linssin vahvuudesta ja tyypistä. Kerromme vaihtoehdoista ja valitsemme yhdessä kullekin potilaalle ja silmälle parhaiten sopivan linssin.

Meillä pääset kaihileikkaukseen kun haluat. Tapaat kirurgisi ennen ja jälkeen leikkauksen, ja hänen kanssaan voit leikkausta ennen keskustella toiveistasi ja tarpeistasi näkösi suhteen. Näin saadaan valittua juuri sinulle paras linssiratkaisu.

 • Kaihileikkaus
  1490 €
  yksitehoinen linssi, 1 silmä
 • Kaihileikkaus
  2090 €
  yksitehoinen tai hajataittoa korjaava linssi , 1 silmä (sisältää tarvittaessa lasertarkennuksen)
 • Kaihileikkaus
  2695 €
  monitehoinen linssi, 1 silmä (sisältää tarvittaessa lasertarkennuksen)
 • Kaihileikkaus
  2995 €
  monitehoinen hajataittoa korjaava linssi, 1 silmä (sisältää tarvittaessa lasertarkennuksen)

Voit maksaa hoidon myös osamaksulla!