Palvelut ja hinnasto

IPL-Kuivasilmäisyyshoito

Kuivasilmäisyys on yleistä ja sen ilmaantuvuus lisääntyy iän myötä. Kuivasilmäisyyden oireita ovat mm. roskan ja kuivuuden tunne, näön vaihtelu, vetistys ja silmien punoitus.

Varaa aika

Intense Pulsed Light (IPL) –Valohoito kuivasilmäisyyteen

Kuivasilmäisyys on yleistä ja sen ilmaantuvuus lisääntyy iän myötä. Kuivasilmäisyyden oireita ovat mm. roskan ja kuivuuden tunne, näön vaihtelu, vetistys ja silmien punoitus. Normaali kyynelneste sisältää oikeassa suhteessa kyynelrauhasten tuottamaa nestettä, silmän pinnan rauhasten ja luomitukirauhasten (Meibomin rauhasten) tuottamaa eritettä oikeassa suhteessa. Meibomin rauhasten toimintahäiriö on usein merkittävä syy kuivasilmäisyyteen. Silloin Meibomin rauhasten öljymäistä eritettä erittyy liian vähän. Jos öljykerros kyynelfilmin pinnalla on puutteellinen, kyynel haihtuu nopeammin. Tällöin silmät vetistävät herkästi ja voi esiintyä näön sumentumista. IPL- valohoito parantaa Meibomin öljyrauhasten toimintaa sekä vähentää luomireunan tulehdusta.

 

Miten IPL-valohoito toimii?

Silmäluomien ihoa käsitellään kirkkaalla, tietyn aallonpituisella ja tehoisella valolla. Hoito vähentää tulehdusreaktiota ja lisää verenkiertoa hoidettavalla alueella. Meibomin rauhasiin kohdistuu lämpöä, joka sulattaa tukkeumat rauhasissa. Hoito toteutetaan 3-4 käynnin sarjahoitona 2-4 viikon välein.

• Parantaa kyynelnesteen laatua ja Meibomin rauhasten toimintaa

• Vähentää tulehdusta ja häivyttää laajentuneita hiusverisuonia

 

Valmistautumisohje

Tulethan hoitoon puhtain kasvoin ilman ihonhoitotuotteita, kasvo-voiteita, silmämeikkiä ja piilolinssejä. Partakarvat on hyvä ajaa hoitoalueelta ennen hoitoon tuloa.

 

Miten hoito tehdään?

Hoito on hellävarainen. Hoitoalueen iholle levitetään geeliä, jotta hoito on potilaan kannalta mahdollisimman miellyttävää. Hoidon aikana käytetään silmäsuojia. Iholla saattaa tuntua lämpöä, kun valoa ohjautuu siihen. Yksi hoitokerta kestää noin 30 minuuttia ja sen jälkeen hoitaja tyhjentää Meibomin rauhaset mekaanisesti painelemalla luomea. Mekaanisella tyhjennyksellä parannetaan rauhasten toimintaa kun rauhaset tyhjentyvät niihin kertyneestä huonolaatuisesta öljystä.

 

Mitä tapahtuu hoidon jälkeen?

Välittömästi hoidon jälkeen hoidetun alueen iho saattaa hieman punoittaa muutaman tunnin ajan. Sen jälkeen voi jatkaa normaalien ihonhoito- ja kosmetiiikkatuotteiden käyttämistä. Hoidon jälkeen tulee välttää suoraa auringonvaloa muutaman päivän ajan ja käyttää aurinkosuojaa. Pääsääntöisesti hoidon tulokset näkyvät kuivasilmäisyysoireiden vähenemisenä toisen tai kolmannen hoitokerran jälkeen. Tämän jälkeen ylläpitohoidon tarve arvioidaan yksilöllisesti tapahtuvaksi 6-12 kk:n kuluttua.

  • IPL-valohoito per käynti 180 €