Palvelut ja hinnasto

Glaukooma

Silmäsairaala Valo tarjoaa huippuasiantuntemusta glaukooman hoidossa. Asiantuntijamme ovat vuosien ajan vastanneet glaukoomapotilaiden hoidosta sekä yliopistosairaalassa että yksityisessä terveydenhuollossa. Nyt voit luottaa glaukoomasi hoidon meille Silmäsairaala Valoon, jossa oma glaukoomaan perehtynyt silmälääkärisi seuraa tilannettasi ja vastaa kaikesta tarvitsemastasi hoidosta.

Varaa aika

Glaukooma on yksi yleisimmistä silmäsairauksista, ja se tunnetaan myös nimillä silmänpainetauti ja viherkaihi. Glaukooma on useimmiten täysin oireeton sairaus, ja sen syytä ei tiedetä. Silmänpaine ei läheskään aina ole koholla, joten pelkkä silmänpaineen mittaus ei kerro, onko glaukoomaa vai ei. Sairaus vaurioittaa näköhermoa, ja johtaa puutoksiin näkökentässä. Pitkälle edettyään glaukooma voi aiheuttaa vakavan näkövamman. Vauriot ovat pysyviä, ja siksi sairauden löytäminen mahdollisimman varhain on tärkeää. Mahdollisen glaukooman diagnosointiin tai poissulkuun tarvitaan asiaan perehtyneen silmälääkärin tekemä huolellinen silmien tutkiminen vastaanotolla, ja useimmiten laitteilla otettavia tutkimuksia, kuten hermosäievalokuvat, hermosäikeiden valokerroskuvaus (OCT) ja näkökenttätutkimus.

Glaukoomalääkäreillämme on syvä asiantuntemus ja pitkä kokemus glaukooman hoidosta kaikilla menetelmillä. Me arvioimme tilanteesi ja suunnittelemme yhdessä sopivan seurannan ja hoidon juuri sinun silmillesi. Olemme valinneet sairaalaamme erinomaiset laitteet, joilla sairauden asteen arviointi ja seuranta onnistuvat parhaalla mahdollisella tavalla. Voimme ottaa korkealaatuiset valokuvat ja hermosäikeiden valokerroskuvauksen (OCT) sekä näkökenttätutkimuksen, joista asiantuntijamme pystyy arvioimaan silmiesi tilanteen.

Korkealaatuiset silmänpohjan hermosäiekuvat otetaan erikoiskameralla tarvittaessa mustuaiset laajentavien silmätippojen laiton jälkeen. Myös valoleikekuvaus tapahtuu vaivattomasti, silmään koskematta. Näkökenttätutkimuksessa kartoitetaan näköä näkökentän reunoilla vilkuttamalla valopisteitä eri puolilla näkökenttää. Kaikki tutkimukset ottaa koulutettu hoitajamme.

Glaukooman hoitoon meillä on käytettävissä kammiokulman laserhoito, selektiivinen lasertrabekuloplastia (SLT). Hoito on potilaalle helppo ja kivuton, kertakäynnillä suoritettava toimenpide, joka laskee silmänpainetta yleensä vuosiksi. Hoito on erinomainen vaihtoehto lääkkeille, kun glaukooma on juuri todettu, tai lääkehoitoa täydentävä hoitomuoto, kun silmänpainetta alentavien lääkkeiden teho ei riitä tai ne aiheuttavat haittavaikutuksia. Lisäksi hoito voidaan toistaa, jos paine myöhemmin nousee uudelleen.

Glaukooman lääkehoidossa on käytettävissä useita erilaisia valmisteita, joista valitsemme kullekin potilaalle sopivimman vaihtoehdon tai lääkeyhdistelmän.

Aina ei laser- ja lääkehoidolla saada riittävän hyvää silmänpaineen laskua, ja silloin tarvitaan glaukoomakirurgiaa. Leikkauskaan ei palauta glaukooman takia huonontunutta näköä, mutta se on tehokkain tapa laskea silmänpainetta. Silmäsairaala Valossa on mahdollista tehdä kaikkia Suomessa käytettävissä olevia glaukoomaleikkauksia ja glaukoomakirurgeillamme on niistä erityisen laaja kokemus. Silmät ja glaukoomat ovat yksilöllisiä, ja me valitsemme juuri sinulle parhaan hoitomuodon, jotta näkösi säilyisi mahdollisimman hyvänä.

  • Syvä sklerektomia 1 silmä 3590 €
  • Trabekulektomia 1 silmä 3590 €
  • Putkileikkaus 1 silmä (Ahmed, Baerveldt) 3590 €
  • iStent 1 silmä 2890 €
  • PreserFlo- paineleikkaus 1 silmä 4990 €
  • MIGS-leikkaukset 1 silmä alkaen 4390 €
  • SLT 1 silmä 390 €
  • YAG-iridotomia 1 silmä 390 €
  • Goniopunktio 1 silmä 390 €
  • Voit maksaa hoidon myös osamaksulla!
Glaukoomaan erikoistuneita lääkäreitä Silmäsairaala Valossa:

Eliisa Mannermaa

Silmälääkäri

Katso lääkäriprofiili ›

Mika Harju

Lääketieteen tohtori
Silmätautiopin dosentti
Apulaisprofessori
Silmätautien erikoislääkäri

Katso lääkäriprofiili ›

Nina Lindbohm

Lääketieteen ja kirurgian tohtori
Silmäkirurgi

Katso lääkäriprofiili ›

Pasi Allinen

Silmätautien erikoislääkäri
Silmäkirurgi

Katso lääkäriprofiili ›

Petteri Ylinen

Silmätautien erikoislääkäri
Silmäkirurgi

Katso lääkäriprofiili ›

Raimo Uusitalo

Lääketieteen tohtori
Silmätautien erikoislääkäri
Silmäkirurgian erikoispätevyys

Katso lääkäriprofiili ›