Asiakastarina

Myös alan ammattilaiset luottavat Silmäsairaala Valoon - Silmälääkäri Merina Hovilla on pelkkää hyvää sanottavaa kaihileikkausmatkastaan

Merina Hovi hakeutui Silmäsairaala Valon asiakkaaksi loppuvuodesta 2022. Esitutkimuksen jälkeen sovittiin kaihileikkausaika moniteholinsseillä tammikuulle 2023. Nyt jälkitarkastuskin on suoritettu ja toipuminen sekä silmälasittomasta elämästä nauttiminen on alkanut.

Silmälääkärinä yli 30 vuotta työskennellyt Merina Hovi tapaa omassa työssään asiakkaita, joilla on näkemisen kanssa ongelmia. Oma työ on antoisaa ja mielekästä.

– On mahtavaa tehdä merkityksellistä työtä ja auttaa ihmisiä näkemään paremmin.

Alkava kaihi oman silmälasittoman elämän tiellä sai Merina Hovin pohtimaan moniteholinssileikkauksen mahdollisuutta.

Asiakkaidensa ja kollegoidensa puolesta hän oli kuullut pelkkää hyvää Silmäsairaala Valosta.

– Minulle oli annettu hyvää palautetta Valosta, kolleganikin olivat käyttäneet heidän palveluitaan. Hyvä palaute muilta antoi turvallisen olon ottaa yhteyttä juuri Silmäsairaala Valoon.

Operoivan kirurgin, Samy Mrenan omat nettisivut ja sieltä luetut kommentit saivat Merina Hovin hakeutumaan juuri hänen asiakkaakseen.

 

Ensimmäiset silmälasit 40-vuotiaana

Kuulun onnekseni ryhmään, joilla on hyvä näkö 40-vuotiaaksi saakka. Sen jälkeen hankin ensimmäiset lukulasit ja sitten moniteholasit, Merina Hovi kertoo.

Lasien hankkiminen 40-vuotiaana oli täysin uusi kokemus, koska näkemisen kanssa ei ollut koskaan aiemmin ollut ongelmia.

– Tottakai siihen sitten sopeutui. Oli kiva katsella kehyksiä ja hankkia vähän uutta lookia.

Merina Hovi kaipasi kuitenkin täysin silmälasitonta elämää, etenkin harrastuksissa ja lomilla.

– Tykkään kävellä metsissä ja sienestää. Kuljen luonnossa ja hiihdän talvella. Kesäisin on ranta- ja vene-elämää sekä Kreikan reissuja. Jaksoin joskus tosin pelata piilolinssienkin kanssa, koska sankalasit tuntuivat olevan tiellä: huurtuivat talvella ja kesällä pyörivät hiekassa.

Eräässä silmälääkärin tarkastuksessa Merina Hoville kerrottiin, että hänellä on harmaakaihin alkua.

– En nähnyt kauas hyvin, en nähnyt lähelle hyvin. Kahvinkeittimen mitta-asteikko oli sumea ja yöllä ei nähnyt kelloa, aina piti etsiä lasit. Silloin ajattelin että nyt saa riittää! Päätin että halusin saada takaisin lasittoman elämäni moniteholinssileikkauksen avulla jos suinkin mahdollista.

 

Parasta Silmäsairaala Valossa on ammattitaitoinen henkilökunta

– Täytyy sanoa, että parasta yhteistyössä Silmäsairaala Valon kanssa oli henkilökunta ja erityisesti Samy Mrena. Ihailen hänen kykyään ymmärtää toiveeni leikkauksen suhteen. Vaatii taitoa lääkäriltä valita sopivat moniteholinssit, joilla potilaan toivomaan tulokseen päästään. Pelkkää hyvää sanottavaa, Merina Hovi kertoo.

– Lasiton elämä tuntuu tosi kivalta. Kotimatkalla junassa luin Ilta-Sanomia ilman laseja. Silmät paranivat tosi hyvin, ei mitään ylimääräisiä tuntemuksia. Pimeässä autolla ajaminen sujuu hyvin eikä etukäteen kerrotusta halo-ilmiöstä valojen ympärillä ole ollut minun kohdallani haittaa.

Merina Hovi aikoo käyttää Silmäsairaala Valon palveluita tarpeen tullen myös jatkossa:

– Jos tulee jotain niin ilman muuta otan yhteyttä sinne. Olen todella tyytyväinen kaikin puolin.