Palvelut ja hinnasto

Kaihileikkaukset

Kaihi eli harmaakaihi tarkoittaa silmän linssin eli mykiön samentumista. Tämä on ikään liittyvä ilmiö, ja sen yleisyys johtuu siitä, että ihmisten elinikä on pidentynyt. Kun mykiö samentuu, se päästää vähemmän valoa lävitseen ja sumentaa näköä.

Kaihin oireita voi olla lisääntynyt valon tarve, värien muuttuminen, häikäisy, sopivan silmälasivahvuuden muuttuminen ja näön epätarkkuus. Kaihi kehittyy tavallisimmin hitaasti, jolloin muutoksia ei välttämättä huomaa kovin hyvin. Toisaalta jo alkavakin kaihi voi häiritä näkemistä tuntuvasti.

Kaihi kehittyy iän myötä lähes kaikille, mutta yksilölliset erot ovat suuria. Kaihin kehittymistä ei voi millään estää tai hidastaa. Ainoa hoitokeino kaihiin on leikkaus. Kaihileikkaus on toimenpide, jossa oma samentunut linssi vaihdetaan kirkkaaseen uuteen muovilinssiin. Samentunut linssi poistetaan ultraäänilaitteella, ja muovilinssi sijoitetaan silmän sisään samaan paikkaan missä alkuperäinen linssi oli. Leikkaus tehdään pintapuudutuksessa, eli silmä puudutetaan silmätipoilla. Leikkaus kestää tavallisimmin 10-15 minuuttia, ja leikkauksen jälkeen pääsee pian lähtemään kotiin. Näkö on useimmiten kirkas jo leikkausta seuraavana päivänä. Leikkauksen jälkeen on mahdollista nähdä tarkasti jopa ilman laseja kauas, lähelle tai sekä että, riippuen silmän ominaisuuksista ja silmään laitettavan linssin vahvuudesta ja tyypistä. Kerromme vaihtoehdoista ja valitsemme yhdessä kullekin potilaalle ja silmälle parhaiten sopivan linssin.

Meillä pääset kaihileikkaukseen kun haluat. Tapaat kirurgisi ennen ja jälkeen leikkauksen, ja hänen kanssaan voit leikkausta ennen keskustella toiveistasi ja tarpeistasi näkösi suhteen. Näin saadaan valittua juuri sinulle paras linssiratkaisu.

  • Kaihileikkaus yksitehoinen linssi, 1 silmä 1490 €
  • Kaihileikkaus yksitehoinen tai hajataittoa korjaava linssi, 1 silmä (sisältää tarvittaessa lasertarkennuksen) 2090 €
  • Kaihileikkaus monitehoinen linssi, 1 silmä (sisältää tarvittaessa lasertarkennuksen) 2695 €
  • Kaihileikkaus monitehoinen hajataittoa korjaava linssi, 1 silmä (sisältää tarvittaessa lasertarkennuksen) 2995 €
  • Voit maksaa hoidon myös osamaksulla! Lue lisää ›
Kaihileikkauksia Silmäsairaala Valossa tekevät:

Ilpo Tuisku

Olen valmistunut lääkäriksi Helsingin yliopistosta 2001. Silmätautien erikoislääkäriksi valmistuin 2007 HYKS Silmätautien klinikasta.

Katso lääkäriprofiili ›

Antti Riikonen

Verkkokalvosairauksien lisäksi erityisiä kiinnostuksen kohteitani silmätautien alalta ovat silmän sarveiskalvon ja etuosan ongelmat.

Katso lääkäriprofiili ›

Mika Harju

Mika Harju on erityisesti glaukooman asiantuntija. Hän on perehtynyt glaukooman diagnostiikkaan ja hoitoon ja erityisesti hänet tunnetaan glaukooma- ja harmaakaihikirurgina. Mikalla on potilaisiin lämmin ja huolehtivainen ote.

Katso lääkäriprofiili ›

Nina Lindbohm

Glaukooman epäily, diagnostiikka ja seuranta sekä tarvittavan hoidon suunnittelu ja toteutus ovat Ninan syvintä osaamista. Hän hallitsee kaikki glaukooman hoitokeinot lääkkeistä laseriin ja leikkauksiin. Glaukoomakirurgian lisäksi Nina tekee harmaakaihileikkauksia sekä jälkikaihin laserhoitoja.

Katso lääkäriprofiili ›

Olli Wetterstrand

Olli Wetterstrand on kaihi- ja silmäluomikirurgi. Hän tarjoaa hoidon harmaakaihiin ja lähes kaikkiin silmäluomien virheasentoihin. Linssileikkaukset taittovirheiden ja ikänäön hoitoon onnistuvat myös. Yleissilmätautiset vaivat ja lapsipotilaat myös tervetulleita.

Katso lääkäriprofiili ›

Pasi Allinen

Kokenut kaihikirurgi. Vuosien kokemus glaukooman hoidosta vaativalla tasolla (leikkaukset, laserhoidot, lääkkeet). Panostan potilas-lääkärisuhteeseen ja vuorovaikutukseen.

Katso lääkäriprofiili ›

Petteri Ylinen

Olen perehtynyt erityisesti kaihin ja muiden silmäsairauksien kirurgiseen hoitoon, mutta vastaanotollani hoidan kaikkia silmäsairauksia monipuolisesti.

Katso lääkäriprofiili ›

Raimo Uusitalo

Raimo Uusitalo kiinnostui silmälääkärin ammatista lääkäriopintojensa aikana tehdessään tutkimusta näköjärjestelmän toiminnasta. Pientä vaikutusta saattoi olla myös kotikasvatuksella, sillä Raimo on toisen polven silmäkirurgi. Raimo on valmistunut lääketieteen lisensiaatiksi vuonna 1995 ja lääketieteen tohtoriksi vuotta myöhemmin.

Katso lääkäriprofiili ›

Samy Mrena

Silmälääkärinä ja silmäkirurgina tapaan päivittäin paljon erilaisia ihmisiä, joiden elämää voin helpottaa hoidoilla tai leikkauksilla, joskus pelkästään kuuntelemalla. Etsin aina yksilöllisesti potilaan silmille parhaan ratkaisun.

Katso lääkäriprofiili ›