Palvelut ja hinnasto

Luomileikkaukset

Silmäluomien tehtävänä on suojella silmän pintaa ja toimiva räpytysliike yhdessä kyynelnesteen kanssa pitävät silmän pinnan kosteana.

Varaa aika

Silmäluomissa voi olla monenlaisia ongelmia. Tavallisin vaiva on raskaat yläluomet, jotka saattavat aiheuttaa silmien väsymistä, päänsärkyä ja näkökentän kaventumista. Lisäksi yläluomen herkkä iho saattaa ärtyä luomipoimuista. Raskaiden yläluomien tavallisin aiheuttaja on lippaluomet, jossa yläluomen iho on venyttynyt ja muodostaa laskeutuvan poimun. Riippuluomessa taas yläluomen kohottajalihas ei toimi kunnolla ja näin yläluomen reuna jää matalalle. Raskaiden yläluomien taustalla voi lisäksi olla myös kulmakarvojen laskeutuminen, jolloin painava kulmakarva työntää yläluomia alaspäin. Yläluomileikkaukset tehdään paikallispuudutuksessa ja aiheuttajasta riippuen joko poistetaan ylimääräinen iho ja mahdollinen rasva (lippaluomi), kiristetään yläluomen kohottajalihasta (riippuluomi) ja tarvittaessa kiinnitetään kulmakarvaa. Yläluomileikkaus on aina yksilöllinen, joten edeltävä luomikirurgin konsultaatio on tarpeen, jotta saat tarkan suunnitelman ja informaation.

Silmäluomien asentovirheistä tavallisimmat ovat luomireunan sisään- tai ulospäin kääntyminen. Sisäänpäin kääntynyt silmäluomi hankaa silmän pintaa, aiheuttaen roskantunnetta ja vetistystä ja pahimmassa tapauksessa voi aiheuttaa silmän pintaan haavauman ja vakavan tulehduksen. Ulospäin kääntynyt silmäluomi on usein häiritsevän näköinen, silmä vetistää, punoittaa ja rähmii. Paikallispuudutuksessa tehtävällä leikkauksella kiristetään ja suoristetaan luomireuna, iho-ompeleet poistetaan yleensä 1-2 viikon kuluttua.

Silmäluomien ihossa tai luomireunassa voi olla monenlaisia ihomuutoksia, patteja, näppyjä, varsiluomia. Suurin osa on hyvänlaatuisia, mutta saattavat haitata toiminnallisesti tai häiritsevät näkökentässä. Osa muutoksista voi olla pahanlaatuisia. Pienet muutokset voidaan poistaa helposti kevyessä paikallispuudutuksessa ja usein ilman ompeleita. Suuremmat ihomuutokset vaativat ompeleita, ja edeltävä luomikirurgin konsultaatio on tarpeen.

Chalazion eli tukkeutunut luomirauhanen, ”näärännäppy”, on alkuun punoittava ja kipeä patti, joka yleensä alussa olleen tulehduksen jälkeen jää kivuttomaksi möykyksi luomen sisään. Suurin osa pateista häviää itsestään, mutta osa jää paikoilleen ja tällöin patista pääsee eroon vain tyhjentämällä rakkulan kirurgisesti. Luomi puudutetaan ja patti avataan ja tyhjennetään luomen sisäpinnalta, eikä siitä jää minkäänlaista arpea.

  • Lippaluomileikkaus 2 silmää alkaen 1690 €
  • Ptoosileikkaus 2 silmää alkaen 3200 €
  • Ektropiumplastia 1 silmä alkaen 990 €
  • Entropiumplastia 1 silmä alkaen 990 €
  • Ihomuutoksen poisto 1 silmä alkaen 430 €
  • Luomirakkulan tyhjennys 1 silmä alkaen 430 €
  • Voit maksaa hoidon myös osamaksulla!
Luomileikkauksia Silmäsairaala Valossa tekevät:

Johanna Sarmela

Silmätautien erikoislääkäri
Silmäkirurgian erityispätevyys
Lääketieteen lisensiaatti

Katso lääkäriprofiili ›

Olli Wetterstrand

Lääketieteen lisensiaatti, silmätautien erikoislääkäri
Silmäkirurgi

Katso lääkäriprofiili ›

Tommi Parkkinen

Silmäluomikirurgi

Katso lääkäriprofiili ›