Asiakastarina

Piilolinssien vihaaja valaistui

Kuvaaja: Rémi Thomas

Mikael Ashorn eli vuosia sumussa, sillä silmälasien ja piilolinssien käyttö ei vain tuntunut luontevalta. Vastenmielisyyteen vaikuttivat harrastukset, joissa lasit eivät pysyneet päässä.

“Kasvoin lautalajien, lumilautailun, skeittauksen ja wakeboardingin parissa reissaten ympäri maailmaa. Myöhemmin mukaan ovat tulleet surffaus, sukellus ja kaikki muut extremelajit, kuten vaikkapa uimahypyt silloilta ja moottoripyöräily. Lasit eivät ole pysyneet menossa mukana, kuten arvata saattaa!”, Mikael miettii. Tietokonetyöskentelyssä hän pärjäsi lasien kanssa, mutta harrastuksissa mies meni sokkona: “Skeittaaminen oli vaikeaa, sillä näköni huonontuessa en erottanut hämärissä halleissa enää ystäviäni ilman laseja. Myös surffaaminen sokkona oli haastavaa, sillä aallot ovat arvaamattomia”, Mikael kertoo.

Maailman mullistava leikkaus

Mikael oli tutkinut leikkauksia jo vuosia. Pähkäily sai kuitenkin pisteen, kun Mikaelille tuli ajankohtaiseksi uusia koko silmälasirepertuaari peruslaseista aurinkolaseihin ja vahvuuksilla olevaan sukellusmaskiin: “Uusien lasien hankinta olisi tullut pitkällä tähtäimellä huomattavasti tyyriimmäksi kuin leikkaus, joka olisi loppuelämän investointi. Kun ystäväni sitten vielä sopivasti suositteli Valoa, oli päätös syntynyt.”

Kuvaaja: Anni Janatuinen

 

Mikael kuvailee leikkaus- ja paranemisprosessia kokonaisuudessaan hämmästyttävän nopeaksi ja kivuttomaksi; auton ratissa hän oli jo seuraavana päivänä. “Ensimmäiseksi leikkauksen jälkeen huomasin tähdet – kuinka upealta tähtitaivas näyttikään ilman laseja”, Mikael kuvailee ensitunnelmiaan leikkauksen jälkeen. “Sain Valolta asiantuntevaa palvelua ja juuri sitä, mitä minulle luvattiin: koen leikkauksen mullistaneen elämäni, sillä se mahdollistaa harrastamisen aivan uudella tavalla”, Mikael summaa kokemustaan.