Asiakastarina

Tiina Tuunanen

Tiina Tuunanen on kokenut silmätautien erikoislääkäri, joka toimii optikkoliikkeissä sekä lääkärikeskuksissa ja tuntee suomalaisten silmät. Juuri silmien kuivuminen on noussut viimeaikoina kasvavaksi ongelmaksi.

Silmälääkäri Tiina Tuunanen tietää mistä kuivasilmäisyys johtuu – suosittelee tarttumaan hoitoihin

Apteekeista löytyy yli 30 valmistetta kuivasilmäisyyden hoitoon. Kuivumiseen vaikuttavat monet tekijät pohjoisen ilmastosta ja lämmityksen tarpeesta perintötekijöihin. Yksi syy nousee kuitenkin Tuunasen mielestä selkeästi kärkeen.

“Työssä ja vapaa-ajalla katsotaan asioita kasvavissa määrin noin metrin päästä, eikä ihmisen silmä ole sopeutunut tähän. Olemme fysiikalta edelleen metsästäjä-keräilijöitä, joille kaukonäkö on ollut tärkeämpää”, Tuunanen toteaa hymyillen.

 

IPL on mukava ja helppo tapa parantaa omaa hyvinvointia

Silmän pinta on aina ollut Tuunaselle ammatillisesti kiehtova aihe ja vuosien varrella kokemusta on kertynyt myös laserleikkauksista, joissa silmien kuivuus ja herkkyys ovat jatkuvan seurannan alaisena.

Intense Pulsed Light (IPL) valohoito parantaa Meibomin rauhasten toimintaa ja avaa luomen tukkeutuneita huokosia. IPL-hoitoja on käytetty pitkään ihotautien ja kosmetiikan alalta, josta ne ovat olleet tuttuja myös Tuunaselle. Kuten iho, silmien pinta on tärkeä pitää kunnossa oman hyvinvoinnin vuoksi.

“Kuivasilmäisyyttä aiheuttavat monet asiat, joita on vaikea sulkea pois. Jos joutuu lähes päivittäin kärsimään silmien hankalan tuntuisista ärsytysoireista, eivätkä kostuttavat tuotteet anna riittävää helpotusta, kannattaa ehdottomasti kokeilla IPL-hoitoa”, Tuunanen neuvoo.

 

Nopea helpotus selkeisiin oireisiin

“Sain tiedon IPL-hoitojen rantautumisesta Suomeen ammatillisen kanavan kautta ja ajattelin heti, että täytyypä kokeilla”, Tuunanen toteaa.

Haastattelua tehdessä hoitokertoja on takana jo useita, oireet ovat pysyneet hallinnassa ja silmäluomien reunat pehmeinä. Silmien hoitoon testatut eri tuotteet ovat vaihtuneet enää satunnaisiin silmätippoihin.

“Kyse ei ole mistään haastavasta tai monimutkaisesta asiasta vaan hoidon voi käydä tekemässä vaikka lounastunnilla. Kirvely, hiekkaisuuden tunne ja luomen reunojen turvotus saavat hoidosta selvää apua, kosmeettinen vaikutus näkyy heti ja joillekin hoito auttaa myös luomikramppeihin, kannattaa ehdottomasti kokeilla”, Tuunanen summaa.