Asiakastarina

Huippugolfari Krista Bakker

Krista Bakkerin näkökyky heikkeni teini-iässä ja parikymppisenä käyttöön tulivat piilolinssin. Golfia 9-vuotiaasta saakka pelannut 25-vuotias Helsinkiläinen ehti miettiä leikkausta aikansa, kunnes tarttui toimeen viime kauden päättyessä.

Huippugolffari Krista Bakker katsoo nyt tervein silmin kohti Major-kisoja ja olympialaisia

Syksy oli sujunut kentillä nousujohteisesti ja loppukauteen osui kaksi sijoitusta kymmeneen joukkoon Ladies European Tourilla (LET). Helmikuussa Australiasta alkavaan kauteen Bakker lähtee kovin odotuksin. “Tavoitteena on hakea ensimmäiset voitot tourilta ja päästä karsintojen kautta Major-kisoihin”, Bakker listaa.

Golfissa taistellaan silmien kuivumista vastaan

Avoimet ja tuuliset kentät rasittavat silmiä. Kuivat ja kutiavat silmät heikentävät suorituksia ja hankaloittavat piilolinssien käyttöä. Leikkaukseen lähdettiin etsimällä sopiva toteuttaja. “Olin yhteydessä Valon lääkäreihin, paikka oli viihtyisä ja kaikki toimi hyvin. Olen tosi tyytyväinen leikkauksesta. Toimenpide oli kaikin puolin miellyttävä. Otin toimenpiteen jälkeen päivän iisisti ja muutaman päivän jälkeen kaikki oli jo kunnossa”, iloitsee Smile-tekniikalla laserleikattu golffari.

Rahakkaiden ja arvostettujen Major-kisojen rinnalla Bakkerin tavoitteena on edustaa Suomea Tokion Olympialaisissa 2020. Bakker on jo mukana tiimissä, mutta lopullinen kisapassi vaatii vielä onnistumisia. “Meitä on Olympiajoukkueessa viisi naista, mutta paikkoja on vain kaksi. Lopullinen päätös tehdään puhtaasti rankingin perusteella, tällä hetkellä sijoitus on ryhmän puolivälissä, joten mahdollisuudet Tokioon ovat hyvät”, Bakker kertoo.