Asiakastarina

Hyvinvointivalmentaja Tiina Ripatti löysi oman hyvän olon IPL-hoidoista

Tanssin ja oman hevostallin kautta liikunnanohjaajaksi ja valmentajaksi päätynyt Tiina Ripatti on tasapainoillut koko aikuisikänsä silmälasien ja piilolinssien kanssa sen mukaan, mikä on ollut työssä ja harrastuksissa mahdollista.

Jatkuvasti pahentunut kuivasilmäisyys ehti rasittaa pitkään, eivätkä kosteuttavat tipat riittäneet hoitamaan vaivaa. Glaukooman myötä lääkitys kuivatti silmiä entuudestaan ja vaiva alkoi vaikuttaa yleiseen hyvinvointiin sekä näkökykyyn.“Menin optikolle vaihtamaan silmälaseja, mutta näöntarkastuksesta ei tullut mitään. Rutikuivien silmien kanssa optikkokin alkoi tuskastua kun en vain pystynyt näkemään taululle”, Ripatti muistelee.

Valohoidolla silmien voitelu kuntoon

Kun verkossa vastaan tuli ilmoitus uudesta kuivasilmäisyyden hoitomenetelmästä, Ripatti tarttui tilaisuuteen. “Silmälääkärini oli joskus maininnut asiasta, mutta jonkinlainen sattuma se oli, että ilmoitus tuli vastaan. Menetelmä ei välttämättä ole vielä niin yleisesti tiedossa”, Ripatti arvioi.

Intense Pulsed Light (IPL) on kuivasilmäisyyteen käytettävä valohoito, joka parantaa Meibomin rauhasten toimintaa. Rauhasten mennessä tukkoon silmään erittyvästä kyynelnesteestä jää pois öljymäinen ainesosa ja kyynel haihtuu jättäen silmän kuivaksi.

Yksittäinen hoito ei korjaa ongelmaa, mutta tarjoaa ratkaisun, jolla pahakin kuivasilmäisyys saadaan pidettyä kurissa. Hoitojen määrä ja uusinnan tarve vaihtelee tapauskohtaisesti, Ripatti käy hoidossa nyt kuuden viikon välein.

“Nyt rauhaset eivät pääse menemään tukkoon ja ne aukeavat hoidoissa varsin helposti. Eron huomaa selvästi kun voitelu pelaa. Muuten esimerkiksi kovassa tuulessa vuolaasti vuotavakin silmä tuntuu siltä kuin se olisi täynnä hiekkaa”, Ripatti selittää.

Positiivisia sivuvaikutuksia

Aktiivista elämää viettävä ja muiden hyvinvointia työkseen oman Kunnon Nainen -yrityksen kautta edistävä Ripatti suosittelee hoitoa kaikille kuivasilmäisyydestä kärsiville.Puoli tuntia kestävä hoito on kivuton ja lopuksi rauhaset saadaan tyhjennettyä luomia painelemalla.

“On ihanaa kun tulokset tuntuvat aina heti hoidon jälkeen, siitä olosta ei halua luopua. Olen ilokseni huomannut, että silmien lisäksi ihokin voi paremmin hoitojen jälkeen. Ei kaise ryppyjä poista, mutta couperosa-ihoon se on vaikuttanut positiivisesti”, Ripatti naurahtaa.

Kuvat: Sanna Nuutinen / Foto Bakery