Asiakastarina

Maajoukkuefutari Dani Hatakka

Seinäjoen SJK:n riveihin asettunut 24-vuotias Hatakka on Espoon Hongan kasvatti. Matkalle mahtuu myös kausi Norjan kentillä. Kaikki nuorisomaajoukkueet läpikäynyt laituri nähdään jatkossakin kansainvälisillä kentillä, sillä Hatakka on nostettu myös Huuhkajien kokoonpanoon.

Onnettomuus esti piilolinssien käytön

Ammattiurheilijalle kaukonäön heikkenemiseen ja piilolinssien käyttöön liittyvät hankaluudet nousivat esille viitisen vuotta sitten. Linssit piti muistaa pelireissuilla, käsien puhtaus pukuhuoneissa, eikä ongelmilta aina vältytty. “Muistan piilolinssien joskus irronneen kentällä. Niistä oli kuitenkin selvästi apua”, Hatakka kertoo.

Reilu vuosi sitten tilanne sai rajun käänteen vastustajan sormen osuessa Hatakan silmään. Osuma repi sarveiskalvoon haavan. Paranemisen sijaan haava uusi toistuvasti ja kipeä vaiva esti myös piilolinssien käytön.

Isoisä suositteli palvelusta ja tekniikasta tunnettua sairaalaa

Kausi 2017-2018 sujui nuorelta pelimieheltä silmävaivojen kanssa, kentällä mentiin heikentyneellä kaukonäöllä ilman piilolinssejä. Maajoukkueessa paikka aukeni vaivasta huolimatta. Laadukas pelaaminen ja vapaa-aika vaativat kuitenkin muutosta. Kivuliaan vaivan uusiutuminen oli saatava loppumaan.

Vaihtoehtoja selvitettäessä vastaan tuli isoisän suosituksesta silmäsairaala, josta löytyi myös sarveiskalvon ongelmiin erikoistunut lääkäri. Isoisän mieleen oli jäänyt omasta kokemuksesta myös viimeaikainen teknologia sekä ystävällinen palvelu.

Uusin silmin kohti tulevaa kautta

Sarveiskalvon pintahionnalla saatiin korjattua onnettomuudessa syntynyt haava pysyvästi. Samalla käynnillä toiseen silmään toteutettiin kaukonäköä korjaava leikkaus. “Operaatio oli oikeastaan aika miellyttävä, jos sellaista termiä voi silmän leikkaamisesta käyttää. Leikkauksen jälkeisen pari viikkoa olivat kriittiset palautumisen kannalta ja siinä mielikuvitus ehti välillä tehdä kepposia kun kyseessä oli tietysti koko peliura ja näkökyky”, Hatakka muistelee.

Leikkaus sujui hyvin ja palautuminen ajoitettiin marraskuussa alkaneen “kesäloman” alkuun. “Kosteuttavia tippoja pitää edelleen olla saatavilla, mutta muuten huhtikuussa käynnistyvään kauteen lähdetään nyt kirjaimellisesti uusin silmin”, naurahtaa yli 100 liigaottelua pelannut Hatakka.