Asiakastarina

Silmälääkäri Jatta Uotila

Jatta Uotila tunnetaan ystävien ja työtoverien keskuudessa vuorikiipeilyharrastuksestaan, joka vie häntä kotimaan kallioilta maailman vuoristoihin. Silmälääkärinä hän tuntee ja tietää miten tärkeä näkökyky on. Silmälääkäri tarvitsee työssään erittäin tarkkaa näköä, joka saavutettiin aiemmin silmälaseilla.

Silmälääkäri valitsi Valon ja sai tarkan näön lisäksi turvaa haastaviin harrastuksiin

“Punnitsin taittovirheleikkauksen hyötyjä ja mahdollisia riskejä kymmenen vuotta. Valitsin lopulta Silmäsairaala Valon leikkauksen toteuttajaksi”, Uotila kertoo. Perusteellisen esitutkimuksen ja suunnittelun jälkeen päädyttiin toteuttamaan linssileikkaus, jossa silmien sisään asennetaan moniteholinssit.

“Leikkaus oli kivuton ja näin lähelle ja kauas jo samana päivänä. Työhön palasin runsaan viikon kuluttua. Yllätys oli suuri, kun näöntarkkuus oli ilman silmälaseja parempi kuin aikaisemmin silmälasien kanssa”, Uotila kertoo.

Kiipeilijän elämässä silmälaseilla on hankala rooli, ne voivat tippua ja rikkoutua, mikä vaikuttaa pahimmillaan omaan turvallisuuteen. Piilolinssien käsittely jäätiköllä ja retkiolosuhteissa on työlästä ja epähygienistä. Silmälääkärin työn asettamat haasteet tarkalle näkökyvylle hoituvat nyt luonnollisesti ilman apuvälineitä, Uotilan mielessä ovat kuitenkin heti rakkaat harrastukset ja katse on kirjaimellisesti kohti kesää; “Odotan innolla ensimmäistä silmälasitonta kalliokiipeilykautta!”