Asiakastarina

Tähtiartisti Frederik

Ilkka Sysimetsä viettää ikäisekseen erittäin aktiivista elämää. Talvet kuluvat Kanarialla ja uiminen sekä tennis, josta 76-vuotiaalla urheilumiehellä on meriittinä senioreiden SM-hopeaa, kuuluvat ohjelmaan vuoropäivinä. Töitäkin tehdään edelleen sopivassa tahdissa.

”Älkää kärvistelkö sen kaihin kanssa”, käskee aktiivista elämää viettävä tähtiartisti Frederik

Sysimetsä tunnetaan kaikkialla urastaan musiikin parissa, taiteilijanimellä Frederik hän kuuluu Suomen suosituimpiin artisteihin. Näkökyvyn säilyttämisestä “Reetulla” on painavaa sanottavaa, ja hän haluaa esimerkillään kannustaa ihmisiä tarttumaan elämänlaadun parantamiseen ja positiivisen mielialan säilyttämiseen.

“Sain ensimmäiset näköön liittyvät oireet 20 vuotta sitten, kaihi ehti muhia kymmenen vuotta. Aivan turhaan. Ihmisen elimistö on niin sopeutuvainen, että se alkaa hyväksyä näkökyvyn heikkenemisen ja korjata sitä omillaan. Pitkään luulin, että olen vain väsynyt, mutta kun tenniskentällä alkoi pallo kadota silmien edessä niin tajusin, että jotain on tehtävä.”

Kaikki ansaitsevat hyvän näkökyvyn, ei vain tähtiartisti

Vuosikymmeniä sitten kaihia pidettiin ikäihmisten kansantautina, johon ei ollut parannuskeinoja. Nykyään kaihi voidaan hoitaa leikkauksella, operaatio kestää vain 10 minuuttia. Toipuminen on vaivatonta ja vaatii muutaman viikon lääkehoitoa.

Frederikin keikkatahti on viime vuosina jo rauhoittunut, mutta artistille kertyy edelleen kymmeniä tuhansia ajokilometrejä vuodessa. Aistit pitää olla kunnossa.

“Näkö on meidän tärkein aisti ja suosittelen ehdottomasti kaikille tarttumaan näihin toimenpiteisiin ajoissa. Lopputulos on hemmetin hyvä, kun olisi heitetty silmät 35 vuotta taaksepäin. Pitäähän keikoilla nähdä minkälaisia neitoja eturivissä tanssii”, Frederik naurahtaa.

Kokenut ja maailmaan nähnyt taiteilija tiedostaa myös ikääntyvän väestön potentiaalin

“Eläkeläisillä on nyt aikaa ja mahdollisuuksia matkustaa, kokea ja nähdä maailmaa. Ei Mona Lisaa tai Lapin tuntureiden maisemia kannata yhdellä silmällä lähteä katsomaan. Tämä kaihi tulee varmasti kaikille kun ikää kertyy, liikkukaa ja pitäkää aistit kunnossa, maailma on näkemisen arvoinen”, artisti ohjeistaa.

Valon palvelut Frederik valitsi ystävän suosituksesta, moderni laitteisto ja henkilökunta vakuuttivat. Tuoreeltaan julkaistu elämänkerta, Harva meistä on Frederik, on myynyt hyvin. Rikasta elämää viettäneen miehen tarinat kiinnostavat ja niitä riittää. Eikä viimeistä lukua laulajan elämässä ole kirjoitettu vielä pitkään aikaan.

“Edelleen painetaan menemään kuin pikkupoika. Tästä näköhommasta on tullut elämään uusi valkeus ja mieliala on huipussaan. Valolla tunnutaan olevan aikaansa edellä näiden operaatioiden kanssa. Siellä nuori porukka osaa asiansa ja antaa mahdollisuuden meille iäkkäämmille elää täyttä elämää, siihen mahdollisuuteen kannattaa tarttua.”